Cykel och båt Göta kanal 2dagar med 1övernattning. 48km cykling

Kombinera upplevelsen av Göta kanal med att både cykla och åka båt under två hela dagar. Detta cykelpaket har ett mycket bra upplägg, och hela tiden är du längs Göta kanal eller på Göta kanal.

Dag 1. (38km)

Cyklarna hämtas ut i Sjötorp på Sjötorps Cykeluthyrning som är startpunkten för er cykling. Ni cyklar hela tiden utmed Göta kanal på er cykeltur och snart är det dags att äta det medskickade lunchpaket, passar bra att stanna till vid någon av slussarna. Ni kommer under dagen att passera 16 slussar och flertalet broar. När ni cyklat 10 km når ni fram till Norrkvarns slussar med Göta kanal uppbyggt i miniatyr och här finns också möjlighet till kaffe och glass i restaurangen. Missa inte att ta en titt på de berömda trollstubbarna.

Fortsätt sedan utmed Göta kanal så passerar ni Hajstorp (efter 15 km) som ligger idylliskt vid kanalen och har ett trevligt cafe, snart kommer ni till Töreboda med färjan Lina som är Europas minsta färja. Den kostar 1 krona att åka över med och sedan är det bara 9 km kvar tills ni är framme i Wassbacken där en välförtjänt middag serveras och boende väntar.

Efter maten kan det vara mysigt att cykla de sista kilometrarna ända ut till Tåtorp vid sjön Viken som är kanalens högsta punkt , på denna sträcka passeras Lanthöjden som är en liten ö mitt i kanalen och snart är det dags att ta sig tillbaka till Wassbacken.

Dag 2 ( 10 km )

Ni startar dagen med frukost och sedan cyklar ni längs Göta kanal fram till Töreboda där ni kliver ombord på en passagerarbåt som tar er ner till Sjötorp. Lunch serveras under tiden som ni glider fram på kanalen. Framme i Sjötorp återlämnas cyklarna ( plus ev. kärror och väskor ).

OBS! På grund av ändrat körschema går båten endast på onsdagar från Töreboda.

I priset ingår: Cykel, 1 lunch på båten, 1 lunchpaket inkl. dryck, 1 middag ej dryck, 1 frukost, 1 övernattning i 4-bäddsstuga, båtresa Töreboda-Sjötorp, karta, färdbeskrivning och ev. cykelservice.

Priset: för detta cykel och båtpaket är 2790:- /pers. , barn 3-12år 1990:- 

Startdagar är: Måndagar 18/5 – 5/9 samt Onsdagar 1/7 till 2/9.

Våra cyklar är moderna 3 vxl damcyklar av mycket hög kvalitet.

Lägg till 1 extranatt på vårat fina boende i Sjötorp, Sjötorps vandrarhem och rum.

BOKA HÄR

Boka det stora cykeläventyret

Cykla Göta kanal. Du kan kombinera med båtresa. Vi erbjuder färdiga paket där boende och mat ingår.

PAKETINFO