Cykelpaket 2 dagar med 1 övernattning (54 km, Jonsboda)

I detta cykelpaketet får ni uppleva Göta kanal och dess sevärdheter under två dagar, hela tiden befinner ni er utmed kanalen. Paketet passar både barnfamiljer och de som vill upptäcka Göta kanal i lugn takt.Vårt populäraste paket”

Dag 1. ( 27 km)

Cyklarna hämtas ut i Sjötorp som är startpunkten för er cykling. Ni cyklar hela tiden utmed kanalen och snart är det dags att äta det goda medskickade lunchpaket från Maltes fisk. Ni kommer under dagen att passera 16 slussar och flera broar. När ni har cyklat 10 km når ni fram till Norrkvarns slussar med Göta kanal uppbyggt i miniatyr, missa inte att titta på de berömda trollstubbarna och svamparna.
Fortsätt sedan utmed Göta kanal så passerar ni Hajstorps cafe och slussområde (efter 15 km) som ligger idylliskt vid kanalen, och snart kommer ni till Töreboda med färjan Lina som är Europas minsta färja den kostar 1 krona att åka med .
Från Töreboda är det 7km kvar innan ni kommer fram till det mysiga och lugna Jonsboda, här väntar en god middag på kvällen samt ert boende för natten.

( Om ni har lust och ork i benen går det utmärkt att fortsätta cykla utmed Göta kanal, ni passerar först Wassbacken och sedan kommer ni till Lanthöjden som är en liten ö i kanalen och kanalens högsta punkt . Fortsätt fram till Tåtorp där kanalen går ut i sjön Viken, här finner ni en av kanalens handvevade slussar. Nu är det dags att cykla tillbaka till Jonsboda. Denna extra cykling innebär c.a 14 km frivillig cykling. )

Dag 2. ( 27 km)

Ni startar dagen med frukost innan ni påbörjar återfärden mot Sjötorp, idag har ni möjlighet att göra ett stopp på de platser ni ev. missade under gårdagens cykling. Framme i Sjötorp återlämnas cyklarna och turen avslutas sedan med en god lunch serverad av restaurang Kajutan, som ligger direkt utmed slussarna i Sjötorp.

Priset för detta Cykelpaket är 1 990:- , Barn 3-12år 1390:-

I priset ingår: Cykel 2dgr, 1 Lunchpaket inkl. dryck, 1 Middag (ex.dryck), Boende i egen 4-bäddsstuga alternativt 2-bäddsstuga inkl sänglinne & handduk, Frukost, 1 lunch (ex.dryck), Färdbeskrivning, Karta och Cykelservice vid ev.problem.

Våra cyklar är moderna 3 vxl damcyklar av mycket hög kvalitet.

Lägg till 1 extranatt på vårt fina boende i Sjötorp, Sjötorps vandrarhem och rum eller på Hjulångaren Eric Nordevall II som ligger förtöjd på Göta Kanal i Sjötorp.

BOKA HÄR

Boka det stora cykeläventyret

Cykla Göta kanal. Du kan kombinera med båtresa. Vi erbjuder färdiga paket där boende och mat ingår.

PAKETINFO