Cykelpaket 2 dagar med 1 övernattning ( 68km cykling )

Ett mycket fint cykelpaketet där ni får uppleva Göta kanal och dess härliga sevärdheter under två dagar, hela tiden befinner ni er på den bilfria cykelleden som följer utmed Götakanal. Detta cykeläventyr passar både gammal som ung. “mycket populärt paket”

Dag1. ( 38km)

Cyklarna hämtas ut i Sjötorp som är startpunkten för er cykling. Ni cyklar hela tiden utmed Göta kanal och snart är det dags att äta det medskickade goda lunchpaketet. Ni kommer under dagen att passera 16 slussar och ett flertal broar inbäddade i härlig grönska. När ni har cyklat 10 km når ni fram till Norrkvarns slussområde och Upplevelseland med Göta kanal uppbyggt i miniatyr.

Fortsätt sedan utmed Göta kanal så passerar ni Hajstorps slussområde och cafe (efter 15 km) som ligger idylliskt vid kanalen, snart kommer ni till Töreboda med färjan Lina som är Europas minsta färja. Den kostar 1 krona att åka med och sedan är det bara 9 km kvar tills ni är framme i Wassbacken där en välförtjänt och god middag serveras, samt ert boende väntar. Ni har nu cyklat 30km hitills.
Efter middagen passar det bra att cykla de sista kilometrarna ända ut till Tåtorp vid sjön Viken, på denna sträcka passeras lanthöjden som är en liten ö mitt i kanalen och här finns en obelisk som markerar kanalens högsta punkt. Nu är det dags att ta sig tillbaka till Wassbacken och framme här har ni nu cyklat 38km.

Dag 2. ( 30km)

Ni startar dagen med frukost innan ni påbörjar återfärden mot Sjötorp, idag kan ni passa på att stanna vid de platser ni ev. missade igår. Stanna på något mysigt cafe och titta på båtarna som passerar förbi, och folklivet runt kanalen och slussarna.
Framme i Sjötorp återlämnas cyklarna och turen avslutas med en god lunch serverad av restaurang Kajutan, som ligger direkt vid slussarna och kanalbron i Sjötorp.

Priset för detta Cykelpaket är 1 990: – , Barn 3-12år 1390:-

I priset ingår: Cykel 2dgr, 1 Lunchpaket inkl. dryck, 1 Lunch (ex dryck), 1 Middag (ex dryck), Boende i egen 4-bäddsstuga alternativt 2-bäddsstuga inkl sänglinne & handduk, Frukost, Färdbeskrivning, Karta och Cykelservice vid behov.

Våra cyklar är moderna 3 vxl damcyklar av mycket hög kvalitet.

Lägg till 1 extranatt på vårat fina boende i Sjötorp, Sjötorps vandrarhem och rum eller på Hjulångaren Eric Nordevall II som ligger förtöjd på Göta Kanal i Sjötorp.

BOKA HÄR

Boka det stora cykeläventyret

Cykla Göta kanal. Du kan kombinera med båtresa. Vi erbjuder färdiga paket där boende och mat ingår.

PAKETINFO