Vänern Runt – Paket Rustik

Upplev Vänern runt i en ny tappning! Du kan boka Örebrocyklisternas bekväma paket, med all inclusive, boende i stuga eller enklare hotell och kvällsmaten inkluderad.

Har du längtat efter att få susa runt Sveriges största sjö, på smala däck, med händerna i bocken men tycker att du vill bo bekvämare än i en idrottshall? Då är detta din chans. Precis som vid ordinarie Vänern runt följer du bansträckning med start och mål i Örebro, men med skillnaden att du nu cyklar i egen regi och kan välja den helg som passar dig bäst. Dessutom får du sova bekvämare, du äter gott och cyklar endast med de du bokar med. Visst låter det lockande? Packningen skjutsas mellan boendeanläggningarna och allt du behöver göra är att cykla och njuta. När du behöver fylla på energi stannar du på de förbokade depåerna och plockar fram din voucher.

Bo bra, ät gott, ha det bekvämt och ordnat och framför allt: upplev fantastisk cykling när Sverige är som vackrast.

Dag 1 börjar i Örebro vid Örebrocyklisternas klubblokal. Du lämnar din packning för transport och kan bara koncentrera dig på att njuta till fullo av cyklingen.

Det första stoppet blir efter 61 km på ett Café i Degerfors där den första depån finns.

Sedan styr du cykeln mot Karlstad. Då har du cyklat totalt 144 km och det är dags för nästa depåstopp.

Efter Karlstad bär det av mot Slottsbron. Du har nu avverkat 179 km och det är dags för den sista depån innan du cyklar sista biten till Åmål. I Åmål väntar din packning i receptionen och du kan se fram emot kvällsmat som en cateringfirma ordnat innan du får vila ut i en stuga vid Vänerns strand.

Dag 2 startar med frukost och sedan lämnar du packningen till samma budfirma som dagen innan. Du rullar ut genom ett nyvaket Åmål där Vänern glittrande påminner dig om vilken mäktig sjö du cyklar runt. Idag hittar du första depån i Mellerud, efter cirka 60 km. Efter en stärkande påfyllning av vätska och andra godsaker fortsätter cykelturen mot Vänersborg där depå 2 väntar. Framme i Vänersborg har du hunnit avverka totalt 107 km. Nästa stopp blir Lidköping där depå 3 väntar. Efter denna depå är det cirka 54 km kvar till Mariestad, där du checkar in på ett cykelvänligt hotell. Du bor i dubbelrum eller enkelrum mot tillägg, med dusch och toalett i korridoren. Precis som dagen innan väntar din packning i receptionen. Om du vill kan du passa på att tvätta av cyklarna som sedan förvaras i ett låst utrymme. Nu väntar en middag på hotellet innan det är dags för att sova.

Dag 3 startar med en näringsrik frukost, glöm inte att lämna er packning till budfirman. Färden går mot Åtorp där en förberedd fikapåse finns att hämta på ett kafé. Dit är det 65 km. Resan börjar lida mot sitt slut och i Fjugesta väntar den sista depån innan du slutligen är framme i Örebro. I Örebro hämtar du din packning på samma plats som du lämnade den.

Ingår: Startavgift, karta, gpx-fil, beskrivning av rutten, boende i dubbelrum, sängkläder och handduk, frukost, depåer (3 per dag), kvällsmat, skjuts av packning. Medalj och ära!

Tillval: Enkelrum mot avgift på 700 kr. Bokar du utan sällskap rekommenderar vi enkelrum

Övrigt: Örebrocyklisterna kommer inte att erbjuda olika fartgrupper utan du bokar paketet tillsammans med de du vill åka med. Uppge namn på de personer du vill samboka med. På grund av Covid-19 rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vad som gäller för det datum (månad) då du genomför ditt lopp. Följ rekommendationerna vad gäller storlek på sällskapet.

Pris: 3860 kr

Datum: 11-13 juni, 2-4 juli, 13-15 aug, 27-29 aug, 10-12 sept och 24-26 sept 2021.

Örebrocyklisterna är en ung förening som bildades 1976. Klubben har idag drygt 400 medlemmar. Motionscyklingen har alltid varit en stor och viktig del av Örebrocyklisternas verksamhet och klubben har arrangerat Vänern Runt i hela 48 år! Vänern Runt är en tredagarstur på ca 60 mil runt Sveriges största sjö.

Örebrocyklisterna kommer inte att erbjuda olika fartgrupper utan du bokar paketet tillsammans med de du vill cykla med. Du får en bokningsbekräftelse med detaljerad information. Följ rekommendationerna vad gäller storlek på sällskapet.

Boka det stora cykeläventyret

Cykla Göta kanal. Du kan kombinera med båtresa. Vi erbjuder färdiga paket där boende och mat ingår.

PAKETINFO